Νέα

Νέα

Μπαλέτο: Η τέχνη χορού που αντέχει στο χρόνο και διδάσκει πειθαρχία

Μπαλέτο: Η τέχνη χορού που αντέχει στο χρόνο και διδάσκει πειθαρχία

Είναι πολύ σημαντικό τα κοριτσάκια σας να μάθουν να γυμνάζονται σιγά σιγά και να βάλουν μια δραστηριότητα στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Οι περισσότερες μανούλες επιλέγουν το μπαλέτο για τα παιδιά τους για να μάθουν να πειθαρχούν αλλά και για να έχουν ένα όμορφο και καλοσχηματισμένο σώμα.

Άλλοι γονείς πάλι, είναι αντίθετοι όμως με την ιδέα του μπαλέτου καθώς έχουν ακούσει πως το μπαλέτο «στραβώνει» τα πόδια.

Τι είναι αλήθεια λοιπόν και τι ψέμα; Σε ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να κάνει μαθήματα μπαλέτου; Και πώς μπορεί να το βοηθήσει να εξελιχθεί;

 

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα κορίτσι να αρχίσει μπαλέτο; Τι μαθαίνει;

Η διδασκαλία του μπαλέτου αρχίζει από την ηλικία των 3 ετών, σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τη διδασκαλία του μπαλέτου σε αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές. Στην ηλικία των 3 με 5 ετών τα παιδιά διδάσκονται ρυθμική – μουσικοκινητική αγωγή που είναι μαθήματα που τα προετοιμάζουν να ενταχθούν στο μάθημα του μπαλέτου.

Στη διάρκεια αυτών των μαθημάτων τα παιδιά εξασκούν το σώμα, το πνεύμα και τη φαντασία τους ενώ έρχονται σταδιακά σε επαφή με το ρυθμό, ακολουθώντας πάντα την ορολογία του κλασικού χορού, με στόχο μία ομαλή μετάβαση στο μαγικό χώρο του μπαλέτου. Το μπαλέτο, με την ακαδημαϊκή έννοια, ξεκινάει στην ηλικία των 6 ετών.

 

Μπορεί ο χορός να βάλει σε «σειρά» ένα παιδί που δεν έχει καθόλου πειθαρχία;

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του μπαλέτου, είναι η πειθαρχία. Χωρίς αυτή, είναι αδύνατον ένα παιδί να μπορέσει να συμμετέχει στο μάθημα ως μέλος της ομάδας που δημιουργείται μέσα στην τάξη. Το μπαλέτο διδάσκει πως με πειθαρχία, επιμονή και υπομονή, μπορεί κάποιος να επιτύχει τους στόχους του, όσο δύσκολοι και εάν είναι αυτοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα μπαλέτου, εμφανίζονται πολύ πιο ώριμα σε θέματα οργάνωσης και συνεργασίας, σε σχέση με άλλα παιδιά.

 

Γιατί να διαλέξει μία μαμά το μπαλέτο και όχι την ενόργανη γυμναστική;

Η κάθε μανούλα είναι ελεύθερη να επιλέξει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για το παιδί της. Ειδικά όταν πρόκειται για δραστηριότητα που περιλαμβάνει σωματική άσκηση, θα πρέπει να ενημερωθεί σωστά και να βεβαιωθεί πως οι άνθρωποι που θα εμπιστευθεί έχουν τις κατάλληλες γνώσεις (δίπλωμα / πτυχίο αναγνωρισμένο από το κράτος), πείρα, μα πάνω από όλα να είναι σωστοί παιδαγωγοί γιατί πέραν της σωματικής εκπαίδευσης, δουλεύουν με παιδικές ψυχές.

Παρ' όλα αυτά, αν πρέπει να πείσω κάποιον να διαλέξει το μπαλέτο, αρκεί να τονίσω ότι το μπαλέτο δεν είναι μόνο άσκηση, είναι μία τέχνη και μάλιστα από αυτές που θεωρούνται «υψηλόβαθμες».

 

Αληθεύει πώς χρόνο με τον χρόνο το μπαλέτο «στραβώνει» τα πόδια των κοριτσιών;

Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι περισσότερες μαμάδες.Αυτό που είναι αληθές, από τα πρώτα χρόνια εμφάνισης του μπαλέτου, είναι ότι τα ωραιότερα σώματα, τις ωραιότερες πλάτες, τα πιο καλλίγραμμα πόδια και μία από τις καλύτερες φυσικές καταστάσεις, έχουν οι χορεύτριες.

Οι χορεύτριες ξεχωρίζουν επίσης για τον αέρα που διαθέτουν στο περπάτημά τους, την άνεση των κινήσεών τους και το ευθυτενές παράστημά τους. Όλα τα άλλα, είναι απλά αβάσιμα.

 

Όλα όσα προαναφέραμε και άλλοι τόσοι λόγοι, αρκούν να πείσουν κάποιον να στείλει το παιδάκι του κλασικό χορό.

Άλλωστε οτιδήποτε κλασικό αντέχει στο χρόνο και το μπαλέτο είναι ΚΛΑΣΙΚΗ ΤΕΧΝΗ!

 

Πηγή : mothersblog.gr

Δείτε Επίσης

Yoga για αρχάριους: Οι στάσεις που πρέπει να μάθετε
29 Νοε 2016

Και όμως, η yoga μπορεί να είναι για όλους....

Πως θα φτιάξεις τη δική σου κυκλική προπόνηση
24 Νοε 2016

Τα τελευταία χρόνια η κυκλική προπόνηση κερδίζει έδαφος...

Η ψυχολογία του βρέφους
22 Νοε 2016

Aνάμεσα στο βρέφος και στη μητέρα αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός...

Μάθε τα πάντα για το Pilates
22 Νοε 2016

Μετά από δέκα συνεδρίες, θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στο σώμα σας...

Τι είναι το ΤRX και γιατί να ξεκινήσεις
17 Νοε 2016

Μετά απί έξι μήνες προπονήσεων είναι από τα καλύτερα resolutions του φθινοπώρου...

Ορθοσωμική γυμναστική
15 Νοε 2016

Η σπονδυλική στήλη είναι ο κορμός του σώματος μας. Αποτελείται...

Αqua fitness: Το μυστικό που αλλάζει το σώμα σε χρόνο μηδέν!
10 Νοε 2016

Το aqua fitness είναι η εκτέλεση ασκήσεων στη θάλασσα....

Ώρα για γιόγκα
01 Νοε 2016

Η γιόγκα δυναμώνει το σώμα, ηρεμεί το νου και είναι κατάλληλη για όλους...